Betala med kort / Betala med faktura / Betala med presentkort

Gruyère Kaltbach

  • 58 kr

Gruyère är en välkänd hårdost från västra Schweiz, specifikt från regionerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern. Tillverkad av opastöriserad komjölk, kräv

I lager.
Dela

Gruyère är en välkänd hårdost från västra Schweiz, specifikt från regionerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern. Tillverkad av opastöriserad komjölk, kräver denna ost en lång mognadsperiod på minst 6 månader för att utveckla sin karaktäristiska smakprofil. Men historien om Gruyère går mycket längre tillbaka i tiden än så, ända till år 1115, då den första dokumenterade produktionen ägde rum i och runt den pittoreska staden Gruyère.

En särskild variant av Gruyère, känd som Gruyère Kaltbach, undergår en förlängd mognadsprocess på hela 12 månader. Detta sker i den unika sandstensgrottan Kaltbach, belägen i kantonen Lucerne. Denna naturliga grottmiljö erbjuder optimala förhållanden för ostlagring och en konstant temperatur på 12,5°C året runt. Resultatet är en kraftfull ost som bär på en rik smakprofil som utmärker sig.

Viktigt att notera är att Gruyère har varit ursprungsskyddad sedan 2001, vilket innebär att ost som bär detta namn måste produceras i de angivna regionerna och uppfylla stränga kvalitetskrav för att kallas Gruyère. Denna skyddade ursprungsbeteckning värnar om ostens kvalitet och autenticitet och upprätthåller en stolt tradition av schweizisk osttillverkning.

Sammanfattningsvis är Gruyère en ost med djupa rötter och en tydlig karaktär. Dess ursprungsskydd garanterar kvaliteten och äktheten hos denna älskade schweiziska ost, och den fortsätter att vara en favorit bland ostentusiaster världen över.

Vi packar den i ca 100g bit.

***********************

Bokning & beställning
Vi behöver din bokning senast 18.00 torsdag. Vid specialkost eller allergier! Vi tar bokning till senast 18.00 onsdag. Upphämtas på fredag mellan 14.00 - 18.00 i butiken

***********************

Semestertider hos oss
Mellan den 8 juli och 4 augusti tar alla våra förbokningar semester. Under denna period håller vi semesterstängt i köket och producerar inget. Vår butik är öppen, men den är obemannad. Inloggning och instruktion finns vid dörren.

Vi önskar alla en härlig sommar!

Cecilia & Daniel med personal