Betala med kort / Betala med faktura / Betala med presentkort

Almnäs Anno 1225

  • 87 kr

Almnäs Anno 1225 är en förtrollande ost som härstammar från Hjo, en charmig plats i centrala Sverige. Den är en sann skatt för alla ostälskare och representerar

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Almnäs Anno 1225 är en förtrollande ost som härstammar från Hjo, en charmig plats i centrala Sverige. Den är en sann skatt för alla ostälskare och representerar en genuin smak av historien. Denna ostmästerverk tillverkas av ekologisk opastöriserad komjölk och får mogna i 5-7 månader. 

Anno 1225 är en ost med en textur som präglas av små, små korn som ger den en unik konsistens. Den har en frisk och syrlig smak, ackompanjerad av smöriga undertoner. Och det är inte bara smaken som gör denna ost speciell, utan också dess koppling till det förflutna. Namnet "Anno 1225" bär med sig en rik historia och knyter an till de tidigaste kapitlen i Almnäs Bruks fascinerande berättelse. Denna historia speglas även i själva utseendet av osten, som får sin karakteristiska form genom att pressas i flätade korgar, liknande de som man funnit i det historiska området.

Enastående är även ostens yta, som kallas "vildblommande." Det innebär att möglet på ytan får utvecklas fritt och naturligt, vilket ger en oemotståndlig visuell mångfald. Ytan kan skifta i färg och utseende, skapande en inbjudande och rustik estetik som gör Almnäs Anno 1225 till en konstverk i sig.

Packas i ca 100g bit.

***********************

Bokning & beställning
Vi behöver din bokning senast 18.00 torsdag för Piteå. Vid specialkost eller allergier! Vi tar bokning till senast 18.00 onsdag. Upphämtas på fredagar mellan 14.00 - 18.00 i butiken

***********************