Betala med kort / Betala med faktura / Betala med presentkort

Påverås brun

  • 87 kr

Påverås Brun - en smakrik odyssé från Falköping i Västergötland, har snabbt blivit en favorit bland ostälskare. Denna tvättade semihårda ost är en äkta pärla so

I lager.
Dela

Påverås Brun - en smakrik odyssé från Falköping i Västergötland, har snabbt blivit en favorit bland ostälskare. Denna tvättade semihårda ost är en äkta pärla som bär med sig både tradition och smakrikedom. Tillverkad av opastöriserad komjölk och mognad i ungefär 3 månader, har Påverås Brun en distinkt karaktär som sätter den i en klass för sig.

Den mest iögonfallande egenskapen hos Påverås Brun är dess karakteristiska askrand i mitten av osten, som påminner om den franska förebilden Morbier. Denna visuella signatur ger osten ett unikt och tilltalande utseende, som verkligen sticker ut på ostbrickan.

Men det är inte bara utseendet som gör Påverås Brun speciell. Smaken är en underbar symfoni av mildhet och aromer. Den milda smaken har en komplexitet som utvecklas på tungan och lämnar en minnesvärd eftersmak. Det är ingen överraskning att denna ost belönades med en välförtjänt Guldmedalj på SM i Mathantverk 2010, vilket är ett erkännande av dess enastående kvalitet och smakprofil.

Bakom denna ostmästerverk står Påverås Gårdsmejeri, ägt och drivet av den kompetenta Elisabeth Andersson. Med en imponerande erfarenhet och expertis inom lantbruk och osttillverkning har Elisabeth skapat en rad prisbelönta ostar och blivit en ledande auktoritet inom branschen. Hennes passion och hängivenhet till hantverket är tydlig i varje bit av Påverås Brun och andra ostar som hon producerar.

Elisabeth Andersson har också ett imponerande bakgrund på Almnäs Bruk, där hon tidigare ansvarade för mejeriverksamheten. År 2004 tilldelades hon Västra Gastronomiska Akademiens stora pris, vilket är en ytterligare bekräftelse på hennes exceptionella bidrag till den svenska ostvärlden.

Packas i ca 100g bit.

***********************

Bokning & beställning
Vi behöver din bokning senast 18.00 torsdag för Piteå. Vid specialkost eller allergier! Vi tar bokning till senast 18.00 onsdag. Upphämtas på fredagar mellan 14.00 - 18.00 i butiken