Betala med kort / Betala med faktura / Betala med presentkort

Reblochon AOP Petit

  • 150 kr

Reblochon är en distinkt ost från regionen Savoie i östra Frankrike. Tillverkad av opastöriserad komjölk och mogen i 6-8 veckor, är Reblochon en ost med en fäng

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Reblochon är en distinkt ost från regionen Savoie i östra Frankrike. Tillverkad av opastöriserad komjölk och mogen i 6-8 veckor, är Reblochon en ost med en fängslande historia och smak. Namnet Reblochon härstammar från en unik historisk praxis, där bönderna i Savoie, för att undvika att betala skatt för sin mjölkproduktion när markägarna kontrollerade den dagliga avkastningen, medvetet lämnade en del mjölk otömd i korna. Senare, när kontrollanterna hade gått, mjölkade de korna igen, vilket kallades "reblacher," och använde den andra mjölken för att tillverka ost. Denna hemliga teknik resulterade i en ost med hög fetthalt och en ovanligt rik smak.

Reblochon är känd för sin karakteristiska doft och smak. Dess arom är inbjudande och oemotståndlig, medan smaken är krämig och fyllig, med subtila toner av nötter och sötma. Denna ost är särskilt känd som huvudingrediensen i den populära franska rätten tartiflette, en härlig potatisgratäng som är en delikatess i de franska alperna. Reblochon ger tartiflette sin omisskännliga smak och krämiga textur.

Reblochon har varit ursprungsskyddad sedan 1958, vilket säkerställer att den endast kan produceras i Savoie-regionen enligt strikta kvalitetsstandarder. Detta skydd ger erkännande åt den unika karaktären och kulturella betydelsen av Reblochon-osten i den franska gastronomin och bevarar dess traditionella tillverkningsmetoder.

Vi packar den i ca 230g förpackning.

***********************

Bokning & beställning
Vi behöver din bokning senast 18.00 torsdag för Piteå. Vid specialkost eller allergier! Vi tar bokning till senast 18.00 onsdag. Upphämtas på fredagar mellan 14.00 - 18.00 i butiken