Krämiga ostar (26 feb)

Krämiga ostar

Inför slutet av februari har vi beställt hem lite olika krämiga ostar.

  • Saint - Felicien - Denna lilla ost är mjölkig och lite söt i smaken. När den mognar från en färsk till en torr, mogen ost utvecklas smakämnena. Ytskorpan är ytterst tunn, varför man bevarar den härligt krämiga osten i behållare, antingen av trä, eller lera. En omogen Saint-Felicien är vit i färgen och blir sedan gulare med mognaden. En riktigt mogen ost är orange och har gärna vit och grön mögeltillväxt på ytan. Osten kommer från Rhône-Alpes och är en syskonost till Saint-Marcellin AOP, skillnaden är att Saint-Félicien är något större, och blir därav mer krämig i konsistensen. Osten är döpt efter byn där den först började säljas. Väger ca 180g. 95 kr/st
  • Brunet Altalanga - En riktigt läcker liten vitmögelost på getmjölk, med en fin skorpa som täcker den syrliga, krämiga och friska osten! Denna godbit produceras av Caseificio Alta Langa i norra Italien. Här anar vi ljuvligt gräddiga toner, fin krämighet och len syrlighet från getmjölken. Njut den tillsammans med ett krispigt, vitt vin! Väger ca 300g. 145 kr/st
  • Valencay petit - Dessa små mjuka getostar formas till pyramider och täcks av ett lager med svart aska. Den har en härligt syrlig och ganska mild smak. Enligt sägnen hade dessa ostar tidigare en spetsig topp, men när Napoleon passerade Valencay efter sitt misslyckande i Egypten, så lär han ha huggit av toppen på en sådan ost och sagt att han aldrig mer ville se en pyramid! Väger ca 110g. 85 kr/st

Bokning och beställning
Ni bokar era ostar nedan senast 25 feb kl 18.00. (OBS! levereras ej till Älvsbyn). Hämtas fredag den 26 feb mellan 14.00 - 18.00 

OBS! Med reservation för slutförsäljning.

85 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(